Formannskapet har i møte 25.04.2017, sak 59/17, fattet følgende vedtak:

I medhold av plan- og bygningslovens § 12-10 legges forslag til detaljregulering for Brustuggu, planid 2016020, med planbeskrivelse, plankart og planbestemmelser, med tilhørende vedlegg, ut til offentlig ettersyn og sendes på høring.

Før planen legges ut på høring og offentlig ettersyn må følgende endringer foretas:

  • For reguleringsbestemmelsenes § 8.1 og § 8.2 endres rekkefølgekravet fra ferdigattest til brukstillatelse.
  • Følgende tas inn som et eget punkt i reguleringsbestemmelsene for å sikre at det foreligger tilstrekkelig dokumentasjon ved byggesøknad:
    §8.3 Geoteknikk
    Ved søknad om tillatelse til tiltak som medfører terrenginngrep i forbindelse med etablering av boliger, veger og ledningsanlegg, skal det forelegges geotekniker for kontroll slik at stabilitetsforholdene blir ivaretatt i utbyggingen.
  • Bestemmelsens § 9.1 strykes og endres til § 8.3:
    Ved søknad om tillatelse til tiltak skal det foreligge godkjent teknisk VVA-plan. Overvannshåndtering skal dokumenteres i VVA-planen.  Veg, vann og avløpsløsninger skal være opparbeidet i samsvar med VVA-plan før brukstillatelse kan gis.
    Bestemmelsen flyttes til kapitel §8 for å komme inn under rekkefølgekrav.
  • Det må vedlegges en detaljert utomhusplan i målestokk 1:500 som viser hvordan områder for lek og opphold, parkering for bil og sykkel, plassering av bygninger og tilknytning til vegsystemet skal opparbeides. Utomhusplanen skal vise maksimal utnyttelse av planen.

Planen er utarbeidet av Norgeshus AS på vegne av tiltakshaver Nedre Hovin Eiendom. Planområdet er på ca. 3,8 daa, og ligger i Gaudalen, ca. 1 km vest for Hovin sentrum. Planen legger til rette for utvikling av inntil 12 boenheter i form av konsentrert småhusbebyggelse, på eiendommene gnr/bnr 238/269 og 238/292.

Planforslaget med tilhørende dokumenter kan ses her.

Endringer som i vedtaket må foretas før planen legges ut til offentlig ettersyn og sendes på høring er gjennomført. Imidlertid gjelder det et unntak av det siste punktet, som gjelder at utomhusplanen skal vise maksimal utnyttelse av hva planen åpner opp for. For området BKS2 er det vist 6 enheter i utomhusplanen, mens bestemmelsene åpner opp for 8 enheter. En eventuell endring av utomhusplanen til 8 enheter i stedet for 6, gjør at utnyttelsesgraden på 40% BYA vil overskrides. Melhus kommune gjør derfor oppmerksom på at det vil bli foretatt ei ny vurdering til 2.gangsbehandling om å eventuelt øke utnyttelsesgraden til 45% BYA, og ber om innspill på dette.

Innspill eller merknader sendes Melhus kommune, Arealforvaltning, 7224 Melhus, via ordinær post eller e-post: postmottak@melhus.kommune.no innen 07.07.2017.