Det nye moderne bygget på den 7500 m2 tomta i Nedre Melhus rommer rundt 2000 m2 med byggevarer der både profesjonelle og entusiaster får et bredt utvalg av produkter og tjenester under veiledning fra fagfolk.

Miljøvennlig fra første gravetak

Byggvarehuset er et energieffektivt passivhus med solcelleanlegg på taket og betydelig selvforsynt strøm gjennom hele året. Nå er Bygger'n Melhus også offisielt Miljøfyrtårnseritfisert.

Daglig leder Synnøve Eid Fagerbæk med sine 6 ansatte omsatte allerede for 4,5 millioner kroner de tre første månedene i drift. Hun er pådriver blant annet for at flere kvinner skal inn i byggebransjen, og for å bevare sløydfaget i skolen. Miljøsertifiseringen var hun i gang med fra start.

- Arbeidet med å bli miljøfyrtårnsertifisert startet allerede i fjor høst da vi åpnet butikken. Hele konsernet E.A Smith AS har hatt et stort fokus på dette arbeidet nasjonalt, og som følge av dette ble alle Bygger'n butikker Miljøtårnsertifisert før 1. januar 2024, sier Eid Fagerbæk.

- Vi ønsker å gå foran og være et forbilde for våre kunder. Ved å være miljøsertifisert kan vi også lettere stille krav til våre leverandører.

Går foran som et eksempel

Miljøfyrtårnsertifiseringer er et viktig mål i Klima- og energiplanen til Melhus kommune. Det vil også bli foreslått et eget mål om dette i ny næringsplan som er under arbeid. Melhus kommune har som målsetting å senke klimagassutslippene fra 2009-nivå med 50% innen 2030. Lokalt næringsliv spiller en sentral rolle i å nå dette målet og Miljøfyrtårnsertifseringer er et steg i riktig retning. 

- Miljøfyrtårnsertifserte bedrifter øker sin kompetanse om miljø, klima og bærekraft som igjen blir enda et argument for å handle lokalt, sier næringsrådgiver Signy Overbye. 

Trygg handel for innbyggerne

- Klimamålene kommunen har vedtatt er jo der blant annet for å sikre åpenhet og gjennomsiktighet i hvordan våre lokale næringer driver sin virksomhet. Med dette kan innbyggerne være trygge på at de bidrar på en positiv måte når de handler lokalt, sier ordfører Einar Gimse-Syrstad.

 

Les mer om hvordan din virksomhet kan bli miljøsertifisert på www.miljofyrtarn.no